Designa ditt liv för att du ska må bra

Du borde designa ditt liv för att du ska må bra. Att må bra är viktigare än människan någonsin tidigare har trott. Genom tiderna har vi inbillat oss att det bara är att bita ihop och kämpa på. Det kan fungera genom stora delar av livet, men sedan kan det fort gå utför. Plötsligt närmar sig livet sitt slut och man har då oftast offrat mycket viktig tid från nära och kära. För arbetsgivaren har man då säkert vart en duktig och pålitlig medarbetare. Alla står där förvånade över hur snabbt och tidigt denna individ har ryckts ifrån dem.  Hon/han var en kämpe, en god vän, men hann personen verkligen leva? Var personen någonsin lycklig?

Det krävs mycket mod att förändra sitt liv i den riktning man själv vill. Oftast får man många  moralpredikningar av folk som är avundsjuka eller inte vet bättre. Lyssna inte på dem som inte har lyckats att förändra sitt liv själva. De vet oftast inte vad de pratar om. Många följer bara strömmen och gör bara precis det som krävs av dem. Människan är bekväm av naturen. Så för att vara riktigt ärlig mot dig själv, så måste du strunta i alla andra även de du älskar och lyssna till din inre röst. Vad vill du verkligen uppnå med ditt liv? Folk i allmänhet vill inte vara elaka, men på något mystiskt vis drar de ändå ner andra till sin egen nivå.

Att må bra och vara lycklig är självklart inte så lätt, i alla fall inte i början av denna strävan. Först måste man bli medveten om att man vill må bra och att man vill bli lycklig. Sedan måste man vara stark och ha viljan att sträva åt rätt håll, för det är en strävan. Det är inte bara att tänka ut hur man ska göra och sedan följa sin plan. Så enkelt är det allt för sällan. Man får ta ett steg i taget innan man slutligen känner att man är på rätt spår. Men det tar ofta hela livet att välja riktningar vid alla vägskäl.” Vägskäl”? ja det finns alltid mer än ett val när man ställs inför viktiga beslut.

Det är inte alltid negativt att arbeta hårt, men missa inte att reflektera och utvärdera vad du arbetar mot och om det känns rätt. För livet går inte i repris. Ibland måste man arbeta fast det skär i hjärtat, men blir det för långvarit så kan man bli riktigt sjuk och då är det ändå inte värt det i slutändan. Därför är det viktigt att man arbetar med något som man kan stå ut med en längre tid. För att må bra måste man vara modig nog att säga nej. Man måste även vara modig nog att kolla upp många olika möjligheter som eventuellt skulle kunna förbättra  tillvaron.

Avundsjuka och förtal gentemot andra  är ett gift som förpestar dina möjligheter att någonsin kunna må riktigt bra med dig själv. Omedvetet mår du sedan dåligt över vilka spydigheter du har spytt ur dig på någon annans bekostnad. Du ska vara kapten över ditt liv och inte över andras, det är nog en av de viktigaste ingredienserna för att nå välmående.  Rykten bör ignoreras eller analyseras innan de tas på allvar, personligen anser jag att man bör stänga dövörat till och byta samtalsämne innan ryktet får ett ordentligt fäste. Då är det bättre att gå direkt till källan och stilla sin nyfikenhet.

Man måste känna sig behövd och nyttig på något sätt så att man är nöjd med sin arbetsinsats när man lämnar arbetet, annars börjar man snart att känna sig värdelös. Ännu värre är det om man inte känner att man är kompetent nog med sitt arbete. Då kan man lätt känna sig värdelös och malplacerad. Man bara väntar på att någon ska komma på en och avslöja hemligheten att man inte är kapabel till arbetsuppgiften. Denna oro och känsla av att man inte duger, att man är helt onyttig. Kan på sikt bli orsaken till en depression, nedstämdhet och utmattning. Om man har ett arbete som bara flyter på så att dagen går fort, brukar vara ett tecken på att arbetet går att uthärda på lång sikt. Man bör alltid sträva efter att orka med sitt arbete under en längre tid utan att det är allt för betungande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s