Tålamod och ironi

Det har nu gått tre dagar sedan jag opererades i munnen. Läkarna kapade både över och underkäken och satte ihop dem igen. Mina tänder satt mycket tätt, jag hade underbett och käkarna var inte raka. Det var både en operation för min självkänsla och för att jag skulle kunna tugga utan att sätta i halsen. Det var svårt att tugga sönder maten helt när endast två tänder nuddade varandra. Tänderna satt så tätt att jag inte kunde göra rent med tandtråd. Jag led av dålig tandhälsa och jag såg detta som en räddning.

Nu gäller det att ha tålamod. Har stängt in mig i sovrummet i tre dagar. Äter Morfin och Alvedon var 6:e timme och dricker enbart flytande än så länge. Huvudet är som en ballong och jag ser för rolig ut. Flinar när jag går förbi spegeln, men jag vet att det blir bättre. Det känns bra att jag vågade och det blir spännande att se resultatet. Nu är jag så öm att jag inte kan se in i munnen. Jag skulle egentligen ha loppis i min lada idag, men jag tog bort annonserna på nätet och skyltarna. Trots det kom det en farbror åkande in på gården och frågar om jag hade öppet. Jag var då ute och tog en nypa luft och blev lite förskräckt. Jag ville helst inte visa mig så här och dessutom kan jag knappt prata. Snabbt vinkade jag hysteriskt åt honom och fick ur mig att det var stängt. Han blev säkert lite skraj när han såg hur jag såg ut, för han åkte på en gång. Ibland kan jag inte låta bli att tänka lite ironiskt och det tror jag bara är hälsosamt.

Ibland blir man tvungen att fånga dagen (carpe diem). När man vet att man inte kan göra annat än att vänta, så blir det lättare att fånga dagen. Man fastnar i olika tankar och går omkring på tomten och bara strövar. Man lägger sig och läser en stund, eller tittar på något program. Det är bra konstigt att man inte kan fånga dagen om man inte är tvungen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s