Skratta åt dina misstag

Ibland gör vi roliga misstag

Det är kanske inte så roligt just då, men att skratta åt din misstag så känns det bättre. Jag har ramlat på cykeln många gånger. Man har snabbt sett sig omkring om någon såg det, sedan har man snabbt tagit sig upp på cykeln. Efteråt har man flinat åt det och tänkt att det såg nog bra roligt ut. Jag har mycket dålig syn utan glasögon och har alltid haft svårt att komma ihåg namn och siffror. Det kanske förklara en del av mina misstag.

Här är några av alla tillfällen som jag har klantat mig:

grayscale photo of laughing old man
Photo by Flickr on Pexels.comMänsklig energi

En gång skulle min familj ut och fri -campa i naturen med husvagnen. Jag skulle värma på lite vatten till kaffet, för jag var så kaffesugen. Då upptäckte jag att gasen var slut. Jag svor lite och letade på en gammal kastrull som man kunde värma över öppen eld. Fick fart på elden och till slut var vattnet varmt. Nu var det bara att ta fram filterhållaren med kaffefilter och kaffepulver. Det var då jag plötsligt kom på att jag glömt kaffeburken hemma.

När jag och min dåvarande sambo precis hade flyttat in i vårat hus så hittade vi inte huvudjacket till telefon. Jag ringde då till Telia som skickade ut en reparatör till oss. Jag och reparatören letade igenom hela huset och han kollade signalerna som var helt okej. Men vi hittade inget telefonuttag. Telefonreparatören kliade sig i huvudet och tyckte att det var jättemärkligt. Slutligen fick jag följa med honom till en telefoncentral, men där hittade han inget fel. Nu ger jag upp sade telefonreparatören lite surt efter ett par timmar. När han hade åkt skulle jag hänga upp en tavla och bakom den hittade jag ett telefonuttag. Vi skrattade och skämdes, men jag vågade inte ringa upp telefonreparatören.

Jag köpte vinterskor en gång. De satt jättesköna och snygga. Efter någon månad tittar min dotter på skorna och skrattar. Sedan ropar hon – Du har ju köpt skor som är olika stora.

I matsalen på mitt förra jobb fick jag en gång en kommentar. -Varför har du tandborsten i bakfickan? Sedan blev det ett gapskratt. Jag var nog lite förvirrad på morgonen förklarade jag.

En gång i unga år så var jag och några kompisar på kryssning. Jag var inte nykter, så jag tappade bort alla mina kompisar. När jag letade efter dem så upptäckte jag plötsligt att jag var vid buffén. Jag hade gått in där och passerat kassan utan att någon hade märkt detta. Då passade jag på att äta och dricka ordentligt. När jag sedan hittade på mina kompisar undrade de förstås vart jag varit så länge.

När jag och min son var och badade i badhuset. Så hade de kombinationslås till skåpen. Man fick själv välja och ställa in en kod. Vi lade in våra kläder i skåpet och badade ett par timmar. När vi sedan skulle hämta våra kläder så hittade jag först inte skåpet, för jag har inget vidare sifferminne. När jag väl hittade skåpet, så kom jag på att jag inte kunde se siffrorna på kombinationslåset utan mina glasögon som låg i skåpet. Nu kände jag mig verkligen förvirrad och lite panikslagen. Min son försökte hjälpa mig med kombinationen, men i all förvirring så glömde jag den enkla koden som jag valt. Det slutade med att personalen fick klippa upp låset. Vad jag skämdes.

En gång när jag och min dåvarande sambo sov på hotell efter en tillställning med hennes arbetsgivare. Vi somnar på hotellrummet efter tillställningen. sedan blir jag kissnödig och går i sömnen ut i korridoren och dörren smäller igen bakom mig. Jag vaknar till och undrar var jag är. Vänder mig om och knackar på dörren och hör min sambo snarka, men ingen öppnar. Jag går runt på hotellet i bara kalsonger och letar efter en toalett. Men hittar ingen toalett och ingen personal. Fortsätter att knacka på dörren, men ingen öppnar. Knackar då desperat på andra dörrar, för jag inser nu att receptionen är på andra sidan gatan. Och för att komma dit måste jag ha passerkort. Annars blir jag utelåst i bara kalsongerna i vinterkylan. Jag knackar på ett tiotal dörrar och klockan är runt halv tre på natten. Till slut öppnas dörren till ett rum. Jag förklarar mig och får låna toaletten. Han som har rummet ringer till receptionen och jag får låna hans passerkort och morgonrock. Sedan bär det av över gatan, mitt i centrum i vinterkylan till receptionen. Där förklarar jag allt och får ett passerkort till mitt rum. Går sedan tillbaka och lägger mig. Vi fick i alla fall ett gott skratt på morgonen när jag berättade för min sambo.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s